A view of the northern lights with the text "Move to skellefteå"

Pressmeddelande - 13 FEBRUARI 2023 09:03

Devolv släpps på engelska

Devolv kan idag meddela att från och med den 13 februari finns bolagets plattform tillgänglig på engelska. Med detta vill Devolv göra det lättare att bygga bostäder för de som väljer att flytta till Skellefteå från andra delar av världen. Devolv ger kostnadsfritt privatpersoner kunskapen, kontakterna och verktygen som krävs för att de ska kunna genomföra sina byggprojekt.

“Vi har fått feedback från både företagare och privatpersoner i Skellefteå som lyft behovet av bygginfo på engelska. Att flytta till ett nytt land innebär utmaningar när det kommer till att hitta en bostad. Genom att bygga ett nyckelfärdigt hus slipper man hantera de komplexa steg som byggprocessen innebär,” säger Jonas Bergbom, VD & Medgrundare av Devolv.

Northvolts pågående etablering i Skellefteå lockar tusentals nya invånare till kommunen. Uppåt 4000 arbetstillfällen väntas skapas i fabriken. Trots detta har det oroliga världsläget gjort att bostadsbyggandet i Skellefteå minskat.

“För att lösa kompetensbristen i norra Sverige måste vi också lösa bostadsbristen. Utan attraktiva bostäder kommer regionen inte att kunna locka till sig den arbetskraft som behövs för att driva på den gröna omställningen. Det räcker inte att bara bygga många bostäder utan vi måste också bygga bostäder som människor faktiskt vill bo i. 7 av 10 svenskar vill bo i småhus, men trots detta utgör småhus endast 20% av nya byggprojekt. På Devolv tror vi att en viktigt del av att lösa den svenska bostadsbristen är att göra det lättare för privatpersoner att delta i byggprocessen,” avslutar Jonas Bergbom VD & Medgrundare av Devolv.

På sidan Move to Skellefteå finns nu en kort guide på engelska med information och resurser om husbyggande.

Avatarbild för presskontakt

Presskontakt

Jonas Bergbom

VD & Medgrundare

[email protected]

+46760058892

Om Devolv

Devolv strävar efter att demokratisera byggandet av hem. Genom att agera plattform för information och aktörer inom byggprocessen vill vi göra det enklare och billigare för privatpersoner att bygga hus.

På devolv.com kan privatpersoner hitta lediga tomter och simulera hus i ett interaktivt kartverktyg. Användare kan enkelt samarbeta i projekt och få hjälp av återförsäljare av nyckelfärdiga hus för att uppfylla sina husdrömmar.