Ortofoto över ett bostadsområde i Skellefteå

Pressmeddelande - 17 JANUARI 2023 07:30

Ny digital plattform ska accelerera byggandet av småhus

Idag lanseras Devolv — en digital plattform med målet att demokratisera byggandet av hem. 7 av 10 svenskar vill bo i småhus 1  men trots detta utgör småhus endast 20% av nya byggprojekt.2  En stor orsak till detta är det kommunala planmonopolets föråldrade och byråkratiska processer som gör det svårt för privatpersoner att bygga hus. Detta vill Devolv ändra på.

“Om Sverige ska klara av att möta det ökade bostadsbehovet behövs fler lösningar för att stimulera byggandet. Det är inte hållbart att ha en byggprocess utformad utifrån de byggande istället för de boende. Därför har vi skapat Devolv. En plattform som kostnadsfritt ger privatpersoner tillgång till alla verktyg de behöver för att förverkliga sina husdrömmar,” säger Jonas Bergbom, VD & Medgrundare av Devolv.

Devolvs kartverktyg, där ett hus har placerats på på en tomt som ses i med satellitbilder. Under kartan ser man de andra alternativen för hus som kan placeras ut.

På devolv.com kan privatpersoner skapa och driva egna byggprojekt. Genom det interaktiva kartverktyget kan användare få information om markförhållanden och detaljplaner, ändra tomtgränser och lägga in 3D-modeller av nyckelfärdiga hus. Plattformen erbjuder även en sökmotor för att hitta tomter, guider om byggprocessen samt möjlighet att chatta direkt med försäljare av nyckelfärdiga hus.

Som ett första steg i en nationell expansion förlanseras nu Devolv i Skellefteå. Under sommaren 2023 kommer Devolv sedan att lanseras i hela landet.

Avatarbild för presskontakt

Presskontakt

Jonas Bergbom

VD & Medgrundare

[email protected]

+46760058892

Om Devolv

Devolv strävar efter att demokratisera byggandet av hem. Genom att agera plattform för information och aktörer inom byggprocessen vill vi göra det enklare och billigare för privatpersoner att bygga hus.

På devolv.com kan privatpersoner hitta lediga tomter och simulera hus i ett interaktivt kartverktyg. Användare kan enkelt samarbeta i projekt och få hjälp av återförsäljare av nyckelfärdiga hus för att uppfylla sina husdrömmar.