Kartverktyg som visar fastighet med 3D-modell av hus

Pressmeddelande - 24 JANUARI 2023 08:50

Älvsbyhus ansluter sig till Devolv

Devolv kan idag meddela att Sveriges största småhustillverkare, Älvsbyhus, ansluter sig till bolagets digitala plattform. Genom plattformen kan privatpersoner kostnadsfritt hitta tomter och simulera nyckelfärdiga hus i ett interaktivt kartverktyg. Från och med idag går det att använda 3D-modeller från Älvsbyhus i kartverktyget. Devolv är i dagsläget endast tillgängligt i Skellefteå men kommer lanseras i hela Sverige under sommaren.

“Devolv är det bästa, enklaste och mest intuitiva verktyget vi sett på marknaden när det gäller att ge våra kunder en möjlighet att själva testa att placera in våra hus på en tomt redan innan köp. För en kund som inte är van att läsa ritningar ger detta en trygghet i hur hus och tomt kommer fungera tillsammans och hur slutresultatet kan komma att se ut,” säger Jens Sundström senior adviser Älvsbyhus.

Devolvs kartverktyg, där ett hus har placerats på på en tomt som ses i med satellitbilder. Under kartan ser man de andra alternativen för hus som kan placeras ut.

Northvolts pågående etablering i Skellefteå lockar tusentals nya invånare till kommunen. Uppåt 4000 arbetstillfällen väntas skapas i fabriken. Trots detta har det oroliga världsläget gjort att bostadsbyggandet i Skellefteå minskat.

“Nyckelfärdiga hus kan snabbt möta utmaningen som Skellefteå står inför. En villa från Älvsbyhus är gjord av norrbottniskt trä och monteras snabbt och effektivt ihop på byggplatsen. För att lösa kompetensbristen i norra Sverige behöver det inte bara byggas många bostäder, utan även rätt typ av bostäder. 7 av 10 svenskar vill bo i småhus, men trots detta utgör småhus endast 20% av nya byggprojekt. Vi tror att en viktigt del av att lösa den svenska bostadskrisen är göra det lättare för privatpersoner att delta i byggprocessen,” säger Jonas Bergbom VD & Medgrundare av Devolv.

Avatarbild för presskontakt

Presskontakt

Jonas Bergbom

VD & Medgrundare

[email protected]

+46760058892

Om Devolv

Devolv strävar efter att demokratisera byggandet av hem. Genom att agera plattform för information och aktörer inom byggprocessen vill vi göra det enklare och billigare för privatpersoner att bygga hus.

På devolv.com kan privatpersoner hitta lediga tomter och simulera hus i ett interaktivt kartverktyg. Användare kan enkelt samarbeta i projekt och få hjälp av återförsäljare av nyckelfärdiga hus för att uppfylla sina husdrömmar.