Hur fungerar urvalet?

Sökmotorn inkluderar bokningsbara kommunala tomter, tomter som är till salu via mäklare samt tomtprofiler som publicerats av fastighetsägare.

Det går även att se tomter som har identifierats som lämpliga av vår alogritm baserat på data om fastighetsgränser och byggander från lantmäteriet. För att se dessa behöver du tillåta oregistrerade tomter i sökfiltret.

Typer av tomtprofiler

Till salu Till salu

Dessa tomter är till salu via en mäklarbyrå. I den detaljerade vyn kan du ta del av viktig information om fastigheten samt ta del av mäklarens annons.

Registrerad tomt

Ägarna för dessa tomter har registrerat en tomtprofil på plattformen. I den detaljerade vyn kan du ta del av viktig information om fastigheten samt kontakta dess ägare.

Kommuntomt

Dessa är kommunala tomter som kan bokas i en kommuns system för tomtbokning.

Oregistrerad tomt

Dessa tomter har identifierats som lämpliga av vår algoritm baserat på data om fastighetsgränser och byggnader från lantmäteriet.

Hur skapas värdeindikationen

Värdeindikationen gäller markvärdet och baseras på taxeringsdata för fastighetens närområde. Kvaliteten för denna data varierar mellan olika platser och bör därav inte ses som en mäklarvärdering.

Registrerade tomtägare kan fylla i ett önskat pris för sin tomt i tomtprofilen.